Medewerker zwembad Lochem overleden na ongeluk in container

VideoDe man die vanmiddag onwel werd bij Zwem- en sportcentrum De Beemd in Lochem is overleden. Een andere medewerker ligt nog in het ziekenhuis. Dat meldt de gemeente Lochem op haar website. Het zwembad is per direct gesloten. 

De mannen waren vanmiddag rond 15.00 uur in een container met daarin de voorraad biomassa aan het werk. Met deze biomassa wordt het zwembad bij recreatiecentrum De Beemd aan de Zutphenseweg in Lochem verwarmd. De twee medewerkers van het zwembad kwamen vast te zitten in de container. 

Een van hen kon snel worden bevrijd door de brandweer. Hij was er ernstig aan toe. Hij werd direct per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De tweede persoon kon minder snel worden bevrijd. Ook hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij overleefde het ongeval niet. 

Het is onduidelijk waarom de mannen in de container waren.

Burgemeester

Burgemeester Van 't Erve reageerde aangeslagen op het ongeluk: ,,Wat een triest begin van het nieuwe jaar. Ik ben erg aangeslagen door dit incident. Mijn eerste gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de overleden medewerker. Ik ben in nauw contact met het bestuur van het sportcentrum om hen bij te staan in dit verlies en in de zorg voor de overige medewerkers. Ik hoop op het beste voor de medewerker die nog in het ziekenhuis ligt".

De arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht van het incident.

Volledig scherm
Ernstig bedrijfsongeval bij zwembad De Beemd in Lochem. © Jan Houwers
  1. Zonnepanelen verdrijven autocross in Lochem
    PREMIUM

    Zonnepane­len verdrijven autocross in Lochem

    Komt er met de komst van het zonnepark op een perceel aan de Kanaaldijk in Lochem een einde aan bijna 50 jaar traditie met autocrossen? Het bestuur van Auto Cross Club Laren (ACCLa) vreest van wel. ,,Exploitant TPSolar zegt in de publiciteit afspraken met ons te hebben gemaakt over een alternatieve locatie en een jaarlijkse bijdrage van 2500 euro als wij meerkosten hebben. Wij weten alleen van niets. Er is helemaal geen alternatieve locatie,’’ zegt voorzitter Gerard Lokate.

Achterhoek