De kiepkearls trokken over de Hessenwegen om hun handelswaar te slijten.
Volledig scherm
De kiepkearls trokken over de Hessenwegen om hun handelswaar te slijten.

Meer dan duizend jaar vervoer in de Achterhoek

LOCHEM/ZUTPHEN - Rijden er bussen en treinen in de Achterhoek dan?' Het zou zomaar een grapje van een Randstedeling kunnen zijn.

 1. ’s Werelds meest complete Bob Dylan-verzameling ligt op een bovenverdieping in Eefde
  PREMIUM
  video
  2

  ’s Werelds meest complete Bob Dy­lan-verzame­ling ligt op een bovenver­die­ping in Eefde

  Wanden vol albums, biografieën in alle talen, zeldzame foto’s en unieke privé-stukken uit de collectie van de Amerikaanse singer-songwriter Bob Dylan. Dit en nog veel meer bewaart gepensioneerd huisarts Arie de Reus (68) uit Eefde op de bovenverdieping van zijn voormalige praktijk. Als Dylan-verzamelaar staat hij zo hoog aangeschreven, dat hij een hotline heeft met het management van de Nobelprijswinnaar, die vandaag zijn tachtigste verjaardag viert.
 2. Verloederd pand in Gorssel nog altijd een doorn in het oog van buren: ‘Vinden door steenmarters aangevreten kippen in huis’
  PREMIUM

  Verloederd pand in Gorssel nog altijd een doorn in het oog van buren: ‘Vinden door steenmar­ters aangevre­ten kippen in huis’

  Het verpauperde pand van A Klinieken aan de Hoofdstraat in Gorssel is al jaren een bron van ergernis voor buurtbewoners. Het pand is zwaar verweerd, inmiddels staat het onkruid meters hoog, groeien er boompjes in dakgoten en is de isolatie aangevreten door steenmarters. ,,Onbegrijpelijk dat er niks gebeurt. De verloedering heeft nu zijn toppunt bereikt.”

Achterhoek