Metaalzoeker vindt kolossale, zeldzame brandbom in Epser Bos: oplossing van EOD gaat dagen duren

VideoIn het Hassinkbos bij Epse heeft een metaalzoeker dinsdagmiddag een zeldzame fosforbom gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft gelijk onderzoek gedaan, maar heeft de komende dagen nodig om een plan te bedenken: de ontmanteling heeft nogal wat voeten in aarde. Tot die tijd wordt de vindplaats afgedekt.

0 reacties

 1. De Lochemse gemeenteraad gaat weer fysiek vergaderen, maar het ‘digitale deurtje moet niet helemaal dicht’
  PREMIUM

  De Lochemse gemeente­raad gaat weer fysiek vergaderen, maar het ‘digitale deurtje moet niet helemaal dicht’

  Pandemie of niet, het afgelopen jaar nam de Lochemse politiek grote beslissingen via digitaal overleg. Een groot sportcomplex in Gorssel gaat er niet komen. Een natuurbegraafplaats in Barchem juist wel. En een voorstel voor Micromania, een kleine dierentuin, overleefde een heftige online inspreekronde niet. Vanaf maandag debatteren de raadsleden na ruim een jaar weer op de ouderwetse manier. „Lichaamstaal is toch wel belangrijk.”
 2. Wethouder Lochem door het stof vanwege dure nieuwbouw in Eefde
  PREMIUM

  Wethouder Lochem door het stof vanwege dure nieuwbouw in Eefde

  Wethouder Robert Bosch ging maandagavond diep door het stof nadat een motie van treurnis tegen het college werd ingediend door de PvdA, Lochem Groen! en Meedenken met Lochem. De prijzen van de nog te bouwen woningen bij de Detmerskazerne in Eefde vielen veel hoger uit dan toegezegd. Dit was pijnlijk, omdat de gemeente als partner in het project betaalbare woningen had willen realiseren. Daarbij kwam het college van burgemeester en wethouders had verzuimd de raad over deze tegenvaller te informeren.
 3. Drukte bij paspoortaanvragen in Salland, Deventer, Zutphen en de Achterhoek: sommige gemeenten hanteren langere levertijd
  PREMIUM

  Drukte bij paspoort­aan­vra­gen in Salland, Deventer, Zutphen en de Achterhoek: sommige gemeenten hanteren langere levertijd

  Er is beduidend meer vraag naar nieuwe paspoorten. Dat merken de gemeenten in de regio Salland, Deventer en de Achterhoek. Doordat steeds meer landen toegankelijk worden voor vakantiegangers uit Nederland, besluiten meer mensen een paspoort aan te vragen. Een enkele gemeente waarschuwt voor langere wachttijden. Dat zijn bijvoorbeeld Zutphen, Berkelland en Brummen.
 4. 

Lochemse ontwerper Johan Weernink van bekende overblijfbekers en broodtrommeltjes geridderd: ‘Boegbeeld van Mepal’
  PREMIUM

  Lochemse ontwerper Johan Weernink van bekende overblijf­be­kers en broodtrom­mel­tjes geridderd: ‘Boegbeeld van Mepal’

  Dat de zojuist gepensioneerde Johan Weernink, hoofdontwerper van het Lochemse Mepal en bedenker van de iconische overblijfbeker, geliefd is onder zijn collega’s werd vandaag weer eens duidelijk. Tientallen van hen accepteerden het irritante snelteststokje in hun neus om zijn afscheidsfeestje bij te wonen. Waar hij werd verrast met een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Achterhoek