Volledig scherm
Milan Altena (14) uit Zutphen, die zelf hinder ondervindt van de spierziekte FSHD, ontvangt de cheque van organisatoren Dietmar Serbee (rechts) en Arjen van der Sar van Rotary Gorssel. © Rotary Gorssel

Milan (14) uit Zutphen straalt na Spieren voor Spieren Rally Gorssel

Het recordaantal van 64 equipes uit heel Nederland en zelf België verscheen zaterdag aan de start van de vijfde editie van de Spieren voor Spieren Rally in Gorssel. De opbrengst kwam uit op 15.000 euro. Dit geld is bestemd voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen 

Een bijzondere genodigde bij de prijsuitreiking was Milan Altena (14) uit Zutphen, Kinderambassadeur van Spieren voor Spieren. Milan, die de spierziekte FSHD heeft, legde de deelnemers en het publiek van de rally uit hoe zijn leven met de ziekte eruit ziet en dat de opbrengst van de rally aan belangrijk onderzoek wordt besteed.

Reputatie

Opvallend aan deze lustrumeditie was dat de deelnemers uit heel Nederland en zelfs België kwamen – zowel onervaren rijders als experts. De rally heeft volgens de organisatoren van Rotary Gorssel in vijf jaar de reputatie opgebouwd van een sportief, uitdagend, maar vooral ook toegankelijk en gezellig evenement. De ruim 200 kilometer lange tocht, die begon bij De Oldenhof in Gorssel, voerde via Salland en Vechtdal naar de finish op de Holterberg. Veel deelnemers zaten in klassieke en exotische auto’s, waaronder talloze cabrio’s.

  1. Gorsselnaren kunnen straks mogelijk op één plek terecht voor school, zwemmen, sporten en ander vermaak
    PREMIUM

    Gorsselna­ren kunnen straks mogelijk op één plek terecht voor school, zwemmen, sporten en ander vermaak

    Al jarenlang wordt er in Gorssel gesproken over hoe het verder moet met de voetbalvelden, de tennisvelden, het openluchtzwembad, de basisschool en cultureel centrum en sporthal ‘t Trefpunt. Die voorzieningen vergen de komende jaren veel onderhoud. Sommige accommodaties zijn bovendien veel te groot. De werkgroep GA! (Gorsselse Accommodaties) presenteerde gisteren drie varianten voor het behoud van accommodaties, voorzieningen en onderwijs.

Achterhoek