Cynthia Holtkuile is voorlopig een gevangene in haar eigen huis. ,,Omdat mijn immuunsysteem nog heel zwak is, verblijf ik vanwege infectiegevaar praktisch in quarantaine.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Cynthia Holtkuile is voorlopig een gevangene in haar eigen huis. ,,Omdat mijn immuunsysteem nog heel zwak is, verblijf ik vanwege infectiegevaar praktisch in quarantaine.’’ © Arjan Gotink

MS-patiënte Cynthia uit Gorssel heeft weer hoop na zware behandeling in Mexico

Cynthia Holtkuile is voorlopig een gevangene in haar eigen huis. Haar eten wordt ‘kapotgekookt’. Dochtertje Esmee moet elke middag douchen om infectiegevaar te voorkomen. Toch kijkt de Gorsselse Holtkuile (35) optimistisch naar de toekomst. De multiple sclerose-patiënte heeft weer hoop na een loodzware behandeling in Mexico.

Holtkuile keerde begin deze maand terug uit Mexico. Ze onderging in de plaats Puebla dankzij crowdfunding een innovatieve stamceltransplantatie, die in Nederland nog niet wordt vergoed of uitgevoerd. De Gorsselse staat aan het begin van een lange weg. Ze weet pas over een jaar of de behandeling is aangeslagen en de MS is gestopt.

  1. Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’
    PREMIUM

    Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’

    In Apeldoorn en Almen worden op de oude locatie van het Julianaziekenhuis en hotel Ehzerwold tijdelijk twee zorghotels geopend. In Almen is plek voor coronapatiënten en mensen die palliatieve nodig hebben. In Apeldoorn kunnen coronapatiënten uit het ziekenhuis terecht die nog steeds zorg nodig hebben. Gezamenlijk bieden de hotels plek voor bijna 200 patiënten in Noord- en Oost-Gelderland.

Achterhoek