Volledig scherm

Muzikant topband Magna Carta komt gewoon uit Borculo

BORCULO - Hij is net 25 jaar geworden en toert al vijf jaar de hele wereld rond. Matthijs Barnhoorn uit Borculo speelt onder meer viool in de topband Magna Carta. Een jongensdroom ging in vervulling. Vrijdagavond speelt de band in Lochem.

Hij was dertien toen hij al optrad met een Engelse folkband. Chris en Linda Simpson van Magna Carta ontdekten hem tijdens zo'n concert. Magna Carta treedt in mei 2009 voor de laatste keer op. De band kapt er na 40 jaar mee. Matthijs denkt al na over het vormen van een nieuwe band.

Magna Carta noemt zichzelf een van de langst spelende bands in de wereld. De Engelse folkgroep maakte, in wisselende samenstelling, sinds 1968 zo’n dertig albums. Daarvan werden er zes goud. Bij het grote publiek is de band bekend van slechts een hit: ‘Airport Song’. Dat nummer staat steevast in de Top 2000. Vorig jaar op 1279. De hoogste notering was 496 in 2001. Op 11 mei 2009 in Carré in Amsterdam komt er definitief een einde aan de band.

Op dit moment toert Magna Carta in Nederland. Afgelopen zondag werd Winterswijk aangedaan en morgenavond staat de band vanaf 20.00 uur in de Lochemse schouwburg. Voor zover nu bekend zijn er nog enkele kaarten verkrijgbaar (0573 - 25 10 81).

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek