Nieuwe sluisdeur in Eefde binnen een uur op z'n plek

Een knap stukje werk van de  ’hijsspecialisten’, zo noemt Rijkswaterstaat-medewerker Ernst Rijsdijk de klus die dinsdagochtend in Eefde bij de sluis werd voltooid. Er was rekening gehouden met een stremming van het scheepvaartverkeer van twee uur, maar na een uurtje konden de schepen de sluis alweer passeren. 

De sluis in Eefde is sinds vandaag voorzien van een moderne sluisdeur, een zogenaamde segmentdeur. Het is in Nederland voor het eerst dat er een dergelijke deur is geplaatst. 

 1. Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpelpaars’
  PREMIUM

  Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpel­paars’

  Voor actrice en presentatrice Gerda Havertong (72) uit Epse was het een maand geleden even flink schrikken tijdens opnames van het programma Ranking The Stars. Ze maakte namelijk een vervelende val op het podium, zo is vanavond te zien in de nieuwste aflevering op RTL 5. Havertong laat aan de Stentor weten dat alles goed met haar gaat. ,,Mijn entree viel in duigen, haha.”
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek