Een foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Een foto ter illustratie © ANP

Nog eens 3500 euro extra voor Lochemers die minder geld hebben door corona

Inwoners van Lochem die een veel lager inkomen hebben door de coronamaatregelen, kunnen tot 30 juni aanspraak maken op 5000 euro aan financiële hulp. Dat is bijna een verdrievoudiging van de 1500 euro die men tot voor kort kon krijgen. ,,Het hoeft niet terugbetaald te worden, dus maak er gebruik van’’, zegt wethouder He.nk van Zeijts.

 1. A Klinieken wil verloederd pand in Gorssel verkopen, tot vreugde van buren: ‘Mooi, erger dan dit kan het toch niet worden’
  PREMIUM

  A Klinieken wil verloederd pand in Gorssel verkopen, tot vreugde van buren: ‘Mooi, erger dan dit kan het toch niet worden’

  Plastische chirurg A Klinieken wil het verloederde pand aan de Hoofdstraat 67 in Gorssel afstoten. Dat heeft het bedrijf aan de gemeente Lochem laten weten. Het gebouw is al sinds 2016 in het bezit van A Klinieken, maar het bedrijf heeft er sindsdien nooit gebruik van gemaakt. Het pand is in die vijf jaar door achterstallig onderhoud sterk in verval geraakt, tot grote ergernis van buurtbewoners.
 2. Wethouder Lochem door het stof vanwege dure nieuwbouw in Eefde
  PREMIUM

  Wethouder Lochem door het stof vanwege dure nieuwbouw in Eefde

  Wethouder Robert Bosch ging maandagavond diep door het stof nadat een motie van treurnis tegen het college werd ingediend door de PvdA, Lochem Groen! en Meedenken met Lochem. De prijzen van de nog te bouwen woningen bij de Detmerskazerne in Eefde vielen veel hoger uit dan toegezegd. Dit was pijnlijk, omdat de gemeente als partner in het project betaalbare woningen had willen realiseren. Daarbij kwam het college van burgemeester en wethouders had verzuimd de raad over deze tegenvaller te informeren.

Achterhoek