Volledig scherm
© Flickr

OM eist 4,5 jaar tegen Pool die met geweld inbrak in Lochem

LOCHEM - De 23-jarige K.W. uit Enschede was net uit de gevangenis, toen hij een echtpaar in Lochem tegen de grond sloeg nadat hij bij hen had ingebroken. Als het aan het Openbaar Ministerie in Arnhem ligt, verdwijnt de Pool voor 4,5 jaar achter de tralies.

K.W. is sinds drie jaar in Nederland en is al meerdere keren voor vermogensdelicten veroordeeld. Op 19 mei was hij net weer op vrije voeten na zes weken in de gevangenis. Diezelfde dag brak hij in Lochem in een woning in, via het badkamerraam. Met wat buitenlandse valuta, horloges en fietssleutels ging hij weg. De bewoners kwamen net terug van boodschappen doen, merkten dat de hond hen niet kwispelend tegemoet kwam en zagen dat de slaapkamerdeur openstond.

De man des huizes weet dat aan slordigheid en ging de kruidentuin in om bieslook voor zijn vrouw te plukken. Bij het tuinhek zag hij een man staan, die hem meteen in het Engels op harde toon vroeg hij heette. De bewoner kreeg echter niet de kans om te antwoorden, want hij werd met één harde klap tegen de grond gewerkt.

Als het aan justitie ligt, wordt de maatschappij voor langere tijdbeschermd tegen de Pool. Of dat ook zo is, wordt over twee weken duidelijk. Dan doet de rechtbank uitspraak.

Achterhoek