Krabbelbaantje van de ijsbaan Lochem (archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Krabbelbaantje van de ijsbaan Lochem (archieffoto) © jan houwers

Omwonende vindt dat schaatsers best 300 meter naar ijsbaan kunnen lopen in Lochem

Een omwonende vindt het onzin om een parkeerterrein bij de ijsbaan in Lochem toe te staan, als er ruim 300 meter verderop een groot parkeerterrein ligt dat speciaal is aangelegd voor sportpark De Elze.

 1. Lochem wil natuurvriendelijk processierupsen uitroeien, dat kost wel 40.000 euro extra
  PREMIUM

  Lochem wil natuur­vrien­de­lijk processie­rup­sen uitroeien, dat kost wel 40.000 euro extra

  Elke lente worden de eikenbomen in Lochem volgespoten met bestrijdingsmiddelen om de eikenprocessierups preventief te bestrijden. Met de plaagrups gaan echter ook andere rupsen en vlinders dood. Het college van burgemeester en wethouders wil daarom structureel 40.000 euro extra om de processierupsnesten, als ze er al zijn, snel weg te laten zuigen. Andere insecten worden met deze bestrijdingsmethode gespaard en dat is goed voor de biodiversiteit.
 2. Bedrijfsleider varkenshouderij uit Laren veroordeeld tot taakstraf voor mishandelen bevallende zeug: ‘Het gegil ging door merg en been’
  PREMIUM

  Bedrijfs­lei­der varkenshou­de­rij uit Laren veroor­deeld tot taakstraf voor mishande­len bevallende zeug: ‘Het gegil ging door merg en been’

  „Verrotte rotzeug, vieze rat, smeerlap. Ik trap oe de kop in elkaar kankerbeest, ga maar dood”, klinkt het dinsdagmorgen in de Almelose rechtszaal. Op het videoscherm is de stem van Bastiaan B. ( 40) uit het Gelderse Laren te horen, terwijl hij een varken met kracht tegen hoofd en lijf trapt. Tegelijkertijd houdt hij het beest een dode pasgeboren big voor, net zolang totdat het varken erin bijt. Het varken krijst ondertussen van de pijn. Het gegil gaat door merg en been.
 1. Braziliaanse president: Hou op met jammeren over doden
  Play

  Braziliaan­se president: Hou op met jammeren over doden

 2. Crimineel Martin van de Pol doodgeschoten in Amsterdam
  Play

  Crimineel Martin van de Pol doodgescho­ten in Amsterdam

Achterhoek