Volledig scherm
De aangetroffen sleutelbos op de kruising in Lochem © Politie Lochem

Onbekende plaatst terrasstoelen op kruising in Lochem, boze politie vindt sleutels

De politie is op zoek naar de persoon die afgelopen nacht een serie terrasstoelen op een kruising in Lochem heeft gezet. De agenten zijn niet blij met de actie, omdat het voor gevaarlijke situaties had kunnen zorgen. Van de verantwoordelijke ontbreekt nog ieder spoor, maar de politie heeft wel diens sleutels in bezit.

De stoelen werden vannacht rond 03:00 uur gevonden op de kruising van de Barchemseweg met de Zutphenseweg in Lochem. Waarom de terrasstoelen daar waren neergezet, is voor de politie een groot raadsel. ,,Mogelijk dat de persoon die deze stoelen daar plaatste hier niet bij heeft nagedacht", schrijven zij op Facebook.

Op het moment dat de stoelen werden aangetroffen, was het donker en dat had fatale gevolgen kunnen hebben. ,,Indien een bestuurder deze stoelen niet op het wegdek had zien liggen, had dit tot verkeersgevaarlijke situaties kunnen leiden. Hierbij had schade aan voertuigen kunnen ontstaan of zelfs kunnen leiden tot ongevallen", aldus de politie. 

Sleutelbos

De dader van de actie heeft zich nog niet gemeld, maar het spoor naar deze persoon loopt volgens de politie nog niet helemaal dood. Bij de stoelen is namelijk een sleutelbos gevonden. De eigenaar van de sleutels wordt gevraagd zich te melden op het bureau. ,,Wij geven deze graag aan je terug", besluit de politie.

Achterhoek