Volledig scherm
Foto: ANP

Ondernemers Lochem vragen gemeente om 50 mille

LOCHEM - Vijftigduizend euro. Dat bedrag zou de gemeente Lochem op korte termijn beschikbaar moeten stellen om de binnenstad een impuls te geven.

Dat staat in een brandbrief die Jaap Matthijssen (voorzitter ondernemersvereniging), Bart van Alten (Lochem 3.0) en Hans Meilink (ondernemer en betrokken namens vastgoedeigenaren) maandagavond overhandigden aan raadsleden. De brief gaat vergezeld van 333 handtekeningen die afgelopen weekeinde zijn gezet door ondernemers en klanten.

Zoals eerder gemeld zetten Lochem 3.0 (dat zich inzet voor de promotie van Lochem), Lochemse Ondernemersvereniging, vastgoedeigenaren en wethouder Jan Kottelenberg (CDA) vorige maand hun handtekening onder een intentieverklaring om de Lochemse binnenstad te verbeteren aan de hand van tien concrete punten. Verschillende partijen werken aan een toekomstvisie. Dat plan voor de lange termijn is in de loop van volgend jaar klaar. Op de korte termijn is er evenwel ook al winst te behalen. Onderzoekers constateerden bijvoorbeeld onlangs dat een logische (wandel)route in de stad ontbreekt. Ook laat de bebording buiten het centrum te wensen over. Voor mensen die niet bekend zijn in Lochem is onduidelijk hoe zij precies in het centrum moeten komen en waar bijvoorbeeld parkeerplekken te vinden zijn. Ook pleitten ondernemers voor frequenter onderhoud van de openbare ruimte.

De ondernemers vragen de gemeenteraad om op korte termijn 50.000 euro beschikbaar te stellen om de plannen verder uit te kunnen werken en concreet aan de slag te kunnen. ,,Er is lang gepraat'', zei Bart van Alten. ,,Het is essentieel dat we meters maken, want het is gewoon te stil op straat.''

Achterhoek