Volledig scherm
Gerrit Dijkerman uit Laren ontving een koninklijke onderscheiding. © Foto archief

Onderscheiding voor Larense ondernemer

De Lochemse burgemeester Sebastiaan van ’t Erve heeft woensdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan  Gerrit Dijkerman  uit Laren. Hij is benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. 

Naast het ondernemerschap (directeur-eigenaar van Dijkerman en Lammers installatiebedrijf) ontplooide Dijkerman vele andere activiteiten. Zo heeft hij zich lange tijd ingezet als vrijwilliger voor de ondernemersvereniging Laren.

Werving

Gedurende bijna 40 jaar was de Larenaar secretaris van de ondernemersvereniging en zette zich in voor het ondernemersklimaat en de werving van nieuwe leden. Ook stond hij aan de wieg van diverse initiatieven en fondsenwervingsacties. Een van die acties waarvoor Dijkerman zich heeft ingezet betrof de werving ten behoeve van de slachtoffers van de tsunami in de Indische Oceaan op Tweede Kerstdag 2004. 

Onderhandelingen

Van 1987 tot aan 2019 was hij lid van de Larense Kermis commissie en onderhandelde de contracten uit met de kermisexploitanten. Hij wierf nieuwe kermisexploitanten voor de verbetering van het kermisaanbod van de bijna 500-jaar oude kermis in Laren. Ook verzorgde hij de PR en hielp bij de op- en afbouw van de Larense Kermis.

Ontbijt

Sinds twee jaar verzorgt  Dijkerman als lid van de zogenaamde Anjagerscommissie tevens het dorpsontbijt op de maandag tijdens de Larense kermis en sinds 2018 houdt hij zich bezig met de organisatie rondom de verkiezing van plaatselijke ‘ondernemer van het jaar’.

Achterhoek