Volledig scherm
Zonnepaneel. © Creative Commons

Onderzoek naar panelen op boerderij

LOCHEM - LochemEnergie gaat in de gemeente Lochem onderzoek doen naar de mogelijkheid om zonnepanelen aan te brengen op daken van boerderijen. Voor dat onderzoek kreeg LochemEnergie 15000 euro van de gemeente.

Op zich lijkt het logisch: leg zonnepanelen op daken van boerderijen en schuren en zorg ervoor dat vervolgens ook de buren kunnen meeprofiteren van de zonne-energie die op deze wijze wordt verkregen.

Toch is het niet zo simpel. Omdat boeren (en ook andersoortige bedrijven) als grootafnemers van energie veel minder hoge tarieven betalen dan particulieren, loont het vaak niet om zonne-energie op te wekken. Maar met de nieuwe fiscale regelingen uit het Nationaal Energieakkoord zou dit misschien toch wel eens aantrekkelijk kunnen zijn.

Om na te gaan hoe de interesse in de gemeente Lochem is voor zonne-panelen op bijvoorbeeld boerderij-daken gaat LochemEnergie de komende maanden een onderzoek doen. De verwachting is dat in het voorjaar van 2017 de resultaten van het onderzoek bekend moeten zijn.

Achterhoek