Simon Groen, bijgenaamd 'De Kuif',  is ook van de partij.
Volledig scherm
Simon Groen, bijgenaamd 'De Kuif', is ook van de partij. © Sander Grootendorst

Op oude fietsen door het Barchemse land

Historische rijwielvereniging De Oude Fiets is onderweg voor een tocht door Barchem en omgeving. De tocht is uitgestippeld door de Lochemse Geesje Rijskamp, lid van de afdeling Noord van de vereniging.

,,De leden zijn al het hele land door geweest, maar hier waren ze nog niet eerder“, zegt Rijskamp bij het startpunt, restaurant Kaleberg aan de Lochemseweg. Ruim vijftig fietsers doen aan de tocht mee. Vijf van hen rijden op de zogeheten 'hoge bi', de beroemde fiets met reusachtig voorwiel. Simon Groen, bijgenaamd 'De Kuif', uit Middelharnis (Goeree-Overflakkee), is ook van de partij. Op deze fiets reed hij al eens van Rotterdam naar Leeuwarden.

  1. Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’
    PREMIUM

    Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’

    In Apeldoorn en Almen worden op de oude locatie van het Julianaziekenhuis en hotel Ehzerwold tijdelijk twee zorghotels geopend. In Almen is plek voor coronapatiënten en mensen die palliatieve nodig hebben. In Apeldoorn kunnen coronapatiënten uit het ziekenhuis terecht die nog steeds zorg nodig hebben. Gezamenlijk bieden de hotels plek voor bijna 200 patiënten in Noord- en Oost-Gelderland.

Achterhoek