Volledig scherm
Foto ter illustratie. © GPD

Oplichtersduo trekt langs deuren in Achterhoek

LOCHEM - De politie waarschuwt voor een oplichtersduo dat actief is in de gehele Achterhoek.

Het gaat om een man en een vrouw die via een babbeltruc bankpassen en pincodes ontfutselen. Volgens de politie doen de twee zich voor als medewerkers van de thuiszorg, buurtzorg, gemeente of Belastingdienst.

Ze vragen of ze binnen mogen komen om te praten over zorgtoeslag, AOW, pensioen of subsidie. Vervolgens wordt volgens de politie 'een logisch verhaal' verteld en gevraagd de pinpas in de buurt van een verborgen apparaat te houden. Daarna wordt het bankpasje op slinkse wijze gestolen, waarna de rekening van het slachtoffer wordt geplunderd.

  1. Stralende ‘sterren’ op eindexamengala Staring College in Lochem
    Fotoserie

    Stralende ‘sterren’ op eindexamen­ga­la Staring College in Lochem

    En of de weergoden de examenleerlingen van het Staring College in Lochem vandaag gunstig gezind waren! De in galakleding uitgedoste leerlingen van 4 mavo, 5 havo en 6 vwo vormden het stralende middelpunt van het jaarlijkse eindexamengala. De ‘sterren’ lieten zich met fraaie bolides of andere opvallende voertuigen naar het eindfeest brengen. Bij de school stond een grote menigte de hoofdrolspelers op te wachten om zich aan de Hollywood-achtige taferelen te vergapen.

Achterhoek