Opvallend veel mensen in Eefde hebben kanker: ‘Dit was een paradijs om te wonen, maar daarvan is niets over’

Er is onrust in het buitengebied van Eefde. Opvallend veel mensen in het Gelderse dorp hebben kanker of zijn daar recent aan overleden. De inwoners zijn bang dat de zware industrie op het naastgelegen bedrijventerrein in Zutphen een kwalijke rol speelt. De GGD is een onderzoek gestart. ,,Het is niet de vraag of we kanker krijgen, maar wanneer.”

Eefdenaren Johan en Corrie Nieuwenhuis, Willem Huisintveld en Zwaan Makkink-Nijholt (vlnr) praten aan de keukentafel van de familie Nieuwenhuis over de zware industrie op het nabij gelegen industrieterrein en de vele mensen met kanker in de buurt.
Volledig scherm
Eefdenaren Johan en Corrie Nieuwenhuis, Willem Huisintveld en Zwaan Makkink-Nijholt (vlnr) praten aan de keukentafel van de familie Nieuwenhuis over de zware industrie op het nabij gelegen industrieterrein en de vele mensen met kanker in de buurt. © Cees Elzenga / hetoog.nl
  1. Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’
    PREMIUM

    Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’

    In Apeldoorn en Almen worden op de oude locatie van het Julianaziekenhuis en hotel Ehzerwold tijdelijk twee zorghotels geopend. In Almen is plek voor coronapatiënten en mensen die palliatieve nodig hebben. In Apeldoorn kunnen coronapatiënten uit het ziekenhuis terecht die nog steeds zorg nodig hebben. Gezamenlijk bieden de hotels plek voor bijna 200 patiënten in Noord- en Oost-Gelderland.

Achterhoek