Volledig scherm
Zo komt het vernieuwde pand op de Markt in Lochem er uit te zien. © Nystaete Group

Oud bankpand in centrum Lochem ondergaat na Keidagen metamorfose

De metamorfose van het voormalige Rabobankpand op de Markt in Lochem begint na de Keidagen. Dan gaan slopers onder meer aan de slag met de buitenkant van het pand. De appartementen die er komen, worden in het eerste of tweede kwartaal van 2019 opgeleverd.

Dat meldt Eric Nijkamp van projectontwikkelaar Nystaete Group. Het vrijwel lege pand op de kop op de Markt in Lochem kwijnt al jaren weg. De voorbije jaren toonden verschillende ontwikkelaars interesse. Zij haakten evenwel steevast, om uiteenlopende redenen, af. Vorig jaar hapte Nystaete Group wel toe.

Schil

Slopers zijn al enige tijd in het pand bezig. Na de Keidagen, die komende week zijn, is de buitenkant aan de beurt. De 'schil' om het pand wordt dan onder handen genomen, geeft Nijkamp aan. ,,De gevelsteen die er nu zit gaat verdwijnen.'' 

In het pand komen zestien appartementen. Dat zijn er twee minder dan eerder de bedoeling was. Omwille van de beschikbare ruimte is daar  voor gekozen, vertelt Nijkamp. ,,Het is niet een makkelijk pand. In de loop der jaren zijn er allemaal stukken bij elkaar aan gebouwd.''

2019

 De oppervlakte van de appartementen varieert van 70 tot 180 vierkante meter. De prijzen van de appartementen worden binnenkort bekendgemaakt. De verkoop begint volgens Nijkamp voor de zomervakantie. De appartementen zijn volgens plan in het eerste of tweede kwartaal van 2019 beschikbaar. 

Winkels

Op de begane grond komt winkelruimte. Hoorwinkel Van Boxtel, die er nu al zit, blijft. Daarnaast was al eerder bekend dat de Rabobank een ruimte betrekt. De bank verlaat het huidige onderkomen aan de Walderstraat. Er is nog zo'n 450 vierkante meter winkelruimte beschikbaar. Die kan ook in tweeën worden geknipt, aldus Nijkamp.

Achterhoek