Overvallers hielden zich mogelijk schuil tegenover tankstation Lochem

video en updateTwee mannen stonden vanmorgen rond 7 uur achter een bosje verscholen tegenover het Avia-tankstation in Lochem, dat kort daarna overvallen werd.  Deze tip kreeg de politie van Lochem binnen. 

Iets na 7 uur vanmorgen overvielen twee gemaskerde mannen het  Avia-tankstation aan de Zutphenseweg in Lochem. Zij waren gewapend. Wat voor wapen ze gebruikten, wil de politie niet zeggen. Woordvoerster Annabel Rietman: ,,Dat is daderinformatie.'' 

Op het moment van de overval was een medewerker op het tankstation bezig. Hij  raakte niet gewond. Er is geld buitgemaakt en sigaretten. Hoeveel er precies buitgemaakt is, laat de politie evenmin weten. Ook niet of het de daders om geld ging of om goederen.

Na de overval vluchtten de twee mannen richting de Albert Hahnweg. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

Volledig scherm
Het Avia-tankstation is overvallen door twee gemaskerde mannen. © News United / Jan Willem Horstman

Vlak voor de overval op het Avia-tankstation in Lochem zag een getuige twee mannen achter een bosje staan schuin tegenover het tankstation, vlakbij de cafetaria.  De politie hoopt dat meer mensen iets is opgevallen dat met de overval te maken kan hebben.

Daders

De daders werden geschat rond de 20 jaar. Zij hebben een lengte ongeveer 1.80 m (de één net iets langer dan de ander) en een slank postuur. Eén persoon had een zwarte trui met capuchon aan, de andere droeg een grijze trui met capuchon. Ook had een persoon een zwarte rugzak bij zich, de andere een blauwe tas van Albert Heijn.  Ze hadden tijdens de overval allebei een masker op. 

De politie Lochem roept getuigen op om zich te melden. 

Het tankstation was vanmorgen gesloten voor onderzoek. De omgeving is afgezet met rood-witte linten.

Achterhoek