Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

‘Pannenoplichters’ van deur tot deur: Super goedkoop? Gebruik je gezond verstand

Pas op voor pannenverkopers die voor de deur staan met een aanbieding die te mooi lijkt om waar te zijn. Uit verschillende plaatsen in Oost-Nederland komen meldingen van ‘oplichters’. De super goedkope pannen blijken achteraf helemaal niet zo goedkoop. De politie staat vaak machteloos en adviseert mensen om hun gezond verstand te gebruiken. ,,Wij starten geen manhunt richting pannenverkopers.’’ De gouden tip: teken altijd een contract, dan kun je er nog onderuit.

Een ‘keurig uitziende vent’ stond afgelopen zomer voor de deur van een echtpaar in Heino met een goed verhaal en een set blinkende pannen. Overgehouden van een beurs, dus voor een mooi prijsje over te nemen. Na flink afdingen werd ruim 300 euro afgerekend. Later bleek dezelfde set voor nog geen 70 euro op Bol.com te koop.

 1. Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpelpaars’
  PREMIUM

  Au! Actrice Gerda Havertong (72) uit Epse valt van podium Ranking The Stars: ‘Ik werd pimpel­paars’

  Voor actrice en presentatrice Gerda Havertong (72) uit Epse was het een maand geleden even flink schrikken tijdens opnames van het programma Ranking The Stars. Ze maakte namelijk een vervelende val op het podium, zo is vanavond te zien in de nieuwste aflevering op RTL 5. Havertong laat aan de Stentor weten dat alles goed met haar gaat. ,,Mijn entree viel in duigen, haha.”
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek