Volledig scherm
Arjan Hoekstra doet zaterdag 15 oktober mee aan het [203_TW_INT_K]WK Obstacle Course Racing in Canada. foto Jan Houwers [/203_TW_INT_K]

Parcours vol hindernissen wacht Lochemer in Canada

LOCHEM - Een schouderblessure zorgde voor een gebrekkige voorbereiding, maar toch reist Arjan Hoekstra (45) vol vertrouwen af naar het wereldkampioenschap Obstacle Course Racing in het Canadese Blue Mountain.

"Ik ben een taaie doorzetter", zegt hij zelfbewust. "Met mijn lenigheid, coördinatie en loopvermogen zit het ook wel goed. En nu maar hopen dat ik voldoende kracht in mijn bovenlichaam heb."

Schouderblessure
Zaterdag 15 oktober moet het gebeuren. Een vijftien kilometer lang parcours met tientallen zware hindernissen ligt op Hoekstra en deelnemers uit 31 andere landen te wachten. "Je moet hangend aan een metalen buis een afstand van tien meter overbruggen", geeft hij als voorbeeld. "En ondersteboven aan een touw een rivier oversteken is ook geen makkie. Daarvoor heb je veel kracht in de armen nodig. Door een schouderblessure kon ik jammer genoeg pas twee weken terug beginnen met het trainen van mijn bovenlichaam."

Strongman Run
Loopconditie heeft Hoekstra voldoende. Al jarenlang rent hij tientallen kilometers per week in de omgeving van Lochem. In september nam hij deel aan de Strongman Run in Nijverdal en daar kwalificeerde hij zich voor het wereldkampioenschap OCR.

Achterhoek