De entree van het Bospark
Volledig scherm
PREMIUM
De entree van het Bospark © Google Streetview

Parkbewoners Bosrijk in Lochem verdeeld over campers en bedrijfswoning bij Raad van State

Een dertigtal bewoners en recreanten op Bospark Ruijghenrode in Lochem ziet niets in een camperplaats en een bedrijfswoning voor het hotel-café-restaurant op het park aan de Vordenseweg.

Een bedrijfswoning voor hotel- en restaurantuitbater André Chaigneau vinden de tegenstanders helemaal niet nodig. En van de camper-kampeerplaats vrezen ze alleen maar overlast. Om die reden vroegen zij dinsdag aan Raad van State om het bestemmingsplan onderuit te schoffelen. De gemeente Lochem gaf aan Chaigneau toestemming om zijn recreatiewoning in een bedrijfswoning om te zetten. Volgens de gemeente is het nodig dat de uitbater 24 uur en zeven dagen per week op het park aanwezig is om toezicht te houden op hotel en horeca en op de kampeerders in de campers.

  1. Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’
    PREMIUM

    Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’

    In Apeldoorn en Almen worden op de oude locatie van het Julianaziekenhuis en hotel Ehzerwold tijdelijk twee zorghotels geopend. In Almen is plek voor coronapatiënten en mensen die palliatieve nodig hebben. In Apeldoorn kunnen coronapatiënten uit het ziekenhuis terecht die nog steeds zorg nodig hebben. Gezamenlijk bieden de hotels plek voor bijna 200 patiënten in Noord- en Oost-Gelderland.

Achterhoek