Petra Fust staat in het hart van Lochem. Ze is aangesteld als cultureel contactpersoon om de Lochemse culturele sector na de pandemie weer helpen op poten te zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Petra Fust staat in het hart van Lochem. Ze is aangesteld als cultureel contactpersoon om de Lochemse culturele sector na de pandemie weer helpen op poten te zetten. © Arjan Gotink

Petra lijmt Lochemse cultuursector aan elkaar, door samenwerking is kunst straks overal te vinden

De gemeente Lochem is rijk aan vele kunst- en cultuurorganisaties die voor de pandemie uitbrak voor een levendig cultureel aanbod zorgden. Petra Fust - van Holland is namens de gemeente aangesteld als cultureel contactpersoon om deze creatieve sector weer te helpen opstarten. Zij ziet de sleutel in meer samenwerking. Ze vertelt hoe ze de ‘kunst- en cultuureilandjes’ met elkaar wil verbinden.

 1. Dollemans­rit eindigt in weiland in Epse: man belt niet 112 voor zwaargewon­de vriendin (16), maar appt zijn ouders
  PREMIUM
  video
  1

  Dollemans­rit eindigt in weiland in Epse: man belt niet 112 voor zwaargewon­de vriendin (16), maar appt zijn ouders

  Een 16-jarig meisje uit Deventer stond doodsangsten uit toen haar vriend naast haar in de auto vorig jaar maart in Eefde op de vlucht sloeg voor de politie. De auto ging er met hoge snelheid vandoor, reed tijdens de dollemansrit twee keer door rood en raakte in Epse in de slip. Het voertuig sloeg meermalen over de kop en landde in een bouwland. Het meisje raakte zwaargewond.

Achterhoek