Petra Fust staat in het hart van Lochem. Ze is aangesteld als cultureel contactpersoon om de Lochemse culturele sector na de pandemie weer helpen op poten te zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Petra Fust staat in het hart van Lochem. Ze is aangesteld als cultureel contactpersoon om de Lochemse culturele sector na de pandemie weer helpen op poten te zetten. © Arjan Gotink

Petra lijmt Lochemse cultuursector aan elkaar, door samenwerking is kunst straks overal te vinden

De gemeente Lochem is rijk aan vele kunst- en cultuurorganisaties die voor de pandemie uitbrak voor een levendig cultureel aanbod zorgden. Petra Fust - van Holland is namens de gemeente aangesteld als cultureel contactpersoon om deze creatieve sector weer te helpen opstarten. Zij ziet de sleutel in meer samenwerking. Ze vertelt hoe ze de ‘kunst- en cultuureilandjes’ met elkaar wil verbinden.

  1. Vuurwerkverbod in Lochem van de baan: ‘Het is hier een traditie’
    PREMIUM

    Vuurwerk­ver­bod in Lochem van de baan: ‘Het is hier een traditie’

    Letsel- en schadegevallen, dieren in stress en paniek, hulpverleners die overbelast worden, vernielingen én fijnstof, veel fijnstof: voor oppositiepartijen LochemGroen!, PvdA en D66 meer dan genoeg reden om consumentenvuurwerk in de gemeente Lochem vanaf volgend jaar te verbieden. Maar in de gemeenteraad werd maandag duidelijk dat zo’n verbod niet haalbaar is. ,,Het is hier traditie. Het verbroedert om samen buiten te staan.”