Volledig scherm
PREMIUM
Tosca Visser met Asther de Jeu: ,,Mensen die zelf paarden hebben begrijpen hoe sterk die band is’’. © FOTO HISSINK

Plotselinge dood toppaard van Tosca Visser hakt erin: ‘Maar het leven gaat door, ook zonder Asther’

Een routinecontrole werd Asther de Jeu vorige week fataal. De dressuurmerrie van Tosca Visser kwam niet goed uit de narcose en overleed nog dezelfde dag. Hoewel het verdriet bij de amazone nog overheerst is ze ook dankbaar en richt ze de blik weer vooruit.

„Het is gewoon domme pech”, verklaart Tosca Visser (52) het noodlot dat haar veertienjarige dressuurpaard Asther de Jeu vorige week donderdag trof. „Dit gebeurt in één op de zoveel duizend gevallen. Het kan ook bij mensen gebeuren. Helaas is het nu met Asther gebeurd.”

  1. Zonnepanelen verdrijven autocross in Lochem
    PREMIUM

    Zonnepane­len verdrijven autocross in Lochem

    Komt er met de komst van het zonnepark op een perceel aan de Kanaaldijk in Lochem een einde aan bijna 50 jaar traditie met autocrossen? Het bestuur van Auto Cross Club Laren (ACCLa) vreest van wel. ,,Exploitant TPSolar zegt in de publiciteit afspraken met ons te hebben gemaakt over een alternatieve locatie en een jaarlijkse bijdrage van 2500 euro als wij meerkosten hebben. Wij weten alleen van niets. Er is helemaal geen alternatieve locatie,’’ zegt voorzitter Gerard Lokate.

Achterhoek