Volledig scherm
© ANP

Politie zoekt in Almelo, Enschede, Eefde en Nijmegen en vindt vermist meisje (14)

De politie is in Almelo, Enschede, Eefde en Nijmegen op zoek geweest naar een 14-jarig vermist meisje, en heeft haar uiteindelijk gevonden. Het kind liet 's ochtends thuis in Almelo een brief met volgens de politie een zorgelijke tekst achter, vandaar dat massaal naar haar werd uitgekeken.

Het meisje ging in de morgen vanuit de wijk Ossenkoppelerhoek in Almelo naar school. Daar is ze slechts een minuut gebleven om spoorslags te verdwijnen. Door vriendinnen is ze vervolgens rond 15.00 uur nog wel gezien bij de Primark in Enschede. Ondanks het verspreiden van het signalement, werd ze de eerste uren vervolgens niet aangetroffen.

De zoektocht van de politie ging vervolgens verder naar Eefde, waar ook Burgernet werd ingezet. Het meisje zou daar in de Schurinklaan gezien zijn, maar ondanks de herhaalde oproep om ook daar naar haar uit te kijken werd ze daar niet gevonden. Nadat het speuren zich verplaatste naar Nijmegen, de mobiele telefoon van het meisje werd uitgepeild, werd het 14-jarige kind vanavond uiteindelijk toch aangetroffen.

Achterhoek