De gemeenteraadsleden vergaderen alweer sinds de zomer fysiek. Als gold de anderhalve meter regel nog wel. Dat is nu ook voorbij.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraadsleden vergaderen alweer sinds de zomer fysiek. Als gold de anderhalve meter regel nog wel. Dat is nu ook voorbij. © Jeroen Jazet

Politieke avonden in Lochem weer fysiek open voor publiek, maar video-vergaderen is ‘een blijvertje’

Wie de lokale politiek in Lochem op de voet volgt kan vanaf maandag 4 oktober weer fysiek aanwezig zijn bij de raadsvergaderingen. De versoepelingen van de coronamaatregelen maken dit mogelijk. Politici spraken al eerder hun genoegen uit. Dit betekent wel dat de laagdrempelige digitale toegang tot de debatten gedeeltelijk komt te vervallen. Raadsgriffier Miranda Veenbergen legt uit waarom. 

 1. Nieuwbouwwoningen in Lochem éérst aanbieden aan lokale bewoners en dan pas aan de rest van Nederland?
  PREMIUM
  1

  Nieuwbouw­wo­nin­gen in Lochem éérst aanbieden aan lokale bewoners en dan pas aan de rest van Nederland?

  Pies je al jaren naast de pot voor een nieuwbouwwoning in jouw gemeente Lochem? GroenLinks en Gemeentebelangen willen dat de gemeente afspraken gaat maken met projectontwikkelaars om woningen eerst aan te bieden aan de lokale bewoners en daarna pas aan de rest van Nederland, om hen meer kans te geven op een woning. De motie is aangenomen, maar de raad stelt wel de nodige voorwaarden. ,,Het betekent niet dat we op slot gaan.’’
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  6

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Achterhoek