Volledig scherm
Foto: ANP

Rustige jaarwisseling Zutphen en Lochem

LOCHEM/ZUTPHEN - De jaarwisseling in de regio Lochem en Zutphen is traditioneel rustig verlopen. In de regel blijft het aantal hulpvragende vuurwerkslachtoffers onder de vijf.

Ook dit jaar meldden zich weinig slachtoffers van vuurwerk en moest de brandweer voor een paar brandjes uitrukken.

Een woordvoerster van Gelre Ziekenhuizen rapporteert dat er zich drie mensen hebben gemeld bij de eerste hulp met letsel als gevolg van vuurwerk. De schade bleef beperkt tot verwondingen aan oog en hand en is niet blijvend.

Aan de Praebsterkamp in Zutphen moest een geparkeerde auto het ontgelden. De brandweer rukte om half drie uit naar aanleiding van de melding daarover. De auto raakte zwaar beschadigd. Over de oorzaak tast de brandweer nog in het duister.

Flatbewoners aan de Van Drinenstraat in Zutphen waren niet zo blij toen hun vuurtje door de brandweer kort voor tweeën werd geblust.

De uiting van vreugde was de brandweerlieden iets aan de grote kant. Ook de nabijheid van woningen maakte de brandweer ongerust over het verdere verloop van de nacht. Ondanks tegenwerpingen van de feestvierders zetten ze de spuit erop.

Achterhoek