Volledig scherm

Schermen langs spoor in Eefde optie

EEFDE In Eefde komen mogelijk op diverse punten geluidsschermen langs het spoor.

Spoorbeheerder ProRail overweegt om schermen te plaatsen om de geluidsoverlast van passerende treinen binnen de perken te houden. Op andere plekken inEefde en Gorssel kunnen aanpassingen aan de rails er voor zorgen dat er minder lawaai ontstaat.

In opdracht van het ministerie van infrastructuur en milieu heeft ProRail onderzoek gedaan naar de geluidsknelpunten langs het spoor. Uit dit onderzoek blijkt dat in de gemeente Lochem op een aantal plekken de wettelijke normen worden overschreden. Een onderzoeksbureau heeft mogelijke maatregelen in kaart gebracht om de geluidsoverlast te verminderen. Bij de spoorlijn Zutphen-Deventer gaat het om de aanleg van zogenoemde raildempers en geluidsschermen. De schermen zijn voorzien in Eefde ter hoogte van de Gaanderij, Julianalaan, Luunhorststraat, Meijerinkstraat en Zutphenseweg. De beoogde hoogte van de schermen varieert van één tot drie meter, afhankelijk van de plek. Bij andere plekken op het spoor bij Epse, Gorssel en Eefde moeten raildempers de geluidsoverlast terugdringen.

Overigens is nog niet bepaald waar precies welke maatregelen worden genomen. Daar moet de minister uiteindelijk een besluit over nemen.

Achterhoek