Volledig scherm
Een klaar-over © Cees Baars

Scholen Lochem slaan alarm over verkeersveiligheid

LOCHEM - Te hard rijden, auto's die lukraak worden geparkeerd of onoverzichtelijke verkeerssituaties.

Verschillende scholen in de gemeente Lochem stellen de verkeersveiligheid rond hun school aan de orde. De gemeente en betrokken scholen broeden op een oplossing waardoor halen en brengen van kinderen veiliger wordt.

Schoolspits
Onder meer De Branink en de Prins Willem Alexanderschool in Laren hebben aan de bel getrokken. Die scholen zitten naast elkaar aan de Verwoldseweg. Het is in de schoolspits soms zo druk dat auto's her en der in gemeentegroen worden geparkeerd. Dat belemmert voor anderen het zicht op overstekende kinderen, constateren betrokken partijen. Er wordt gebroed op een oplossing, zoals de aanleg van een speciale zone waar mensen kinderen veilig uit de auto kunnen laten stappen.

Daarnaast acht de gemeente het wenselijk om de kruising Dillenburg/Olijslagweg in Lochem te verbeteren. De voorrangssituatie is nu niet duidelijk genoeg. Ook bij De Rank in Lochem staan verbeteringen op stapel. De Beatrixschool in Harfsen en de Joppeschool uit Joppe hebben eveneens bij de gemeente aangegeven dat zij problemen ondervinden tijdens de schoolspits.

Volledig scherm

Achterhoek