Volledig scherm
De brand brak uit in een schakelkast bovenin de liftschacht. © Jarno Bleumink

Seniorenwoningen in Lochem ontruimd na brand

UpdateAppartementencomplex De Zwiepsehof in Lochem is vanmorgen ontruimd nadat er brand was uitgebroken. De bewoners werden opgevangen in het naburige verzorgingstehuis De Hoge Weide. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

De brand brak tegen 09.10 uur uit in een schakelkast bovenin de liftschacht. Bij de brand in het appartementencomplex voor senioren kwam veel rook vrij. Vervolgens werd overgegaan tot ontruiming. 25 bewoners uit 21 appartementen werden opgevangen in het naburige verzorgingstehuis.

Omstreeks 09.30 uur was de brand geblust. Daarna is de brandweer overgegaan op het ventileren van de seniorenwoningen. De geëvacueerde bewoners werden na brand bijgepraat. Omstreeks 11.30uur mochten zij terug naar hun woning.

Onderzoek

De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en om de ventilatie uit te zetten. Een speciaal team van de brandweer onderzoekt de oorzaak van de brand.

Volledig scherm
In de Hoge Weide in Lochem zijn de geëvacueerde bewoners van de Zwiepsehof opgevangen. © Jarno Bleumink

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Achterhoek