Volledig scherm
De fietser werd aangereden op de kruising van de Nettelhorsterweg met de Broekstraat. © Hof van Twente Fotografie

Slachtoffer ernstig ongeluk Lochem overleden

Een man die op 20 maart ernstig gewond raakte bij een aanrijding met een auto in Lochem, is overleden. Het slachtoffer is een 85-jarige man uit Markelo.

Het ongeluk gebeurde toen de fietser de provinciale weg overstak. Hij werd op de kruising van de Nettelhorsterweg (N825) met de Broekstraat geschept door een auto. Naast een ambulance werd er toen ook een traumahelikopter gealarmeerd. De fietsers werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij vier dagen later, bevestigt de politie vandaag. 

Dodelijk ongeluk

Het is het tweede dodelijk ongeluk binnen een jaar op dit kruispunt. Een 79-jarige fietser kwam vorig jaar juni om het leven bij een aanrijding met een vrachtwagen. De man fietste over de Broekstraat en stak de Nettelhorsterweg, een voorrangsweg, over. Hij werd geschept door een vrachtauto die uit de richting Borculo kwam.

Oversteekplek

De oversteek staat op de radar bij de provincie Gelderland, de wegeigenaar. Het moet voor fietsers veiliger worden om er over te steken.  De provincie liet vorig jaar weten van plan te zijn om de oversteek in tweeën te knippen. Nu moeten fietsers de twee rijbanen nog in één keer oversteken. Straks komt er tussen de twee rijstroken een oversteekplek voor fietsers in de vorm van een zogeheten middengeleider, is het idee. Zij kunnen de weg dan per rijbaan oversteken. Naast recreatief verkeer steken ook leerlingen van basisschool Nettelhorst, dat een paar 100 meter verderop ligt, dagelijks de weg over.

  1. Zonnepanelen verdrijven autocross in Lochem
    PREMIUM

    Zonnepane­len verdrijven autocross in Lochem

    Komt er met de komst van het zonnepark op een perceel aan de Kanaaldijk in Lochem een einde aan bijna 50 jaar traditie met autocrossen? Het bestuur van Auto Cross Club Laren (ACCLa) vreest van wel. ,,Exploitant TPSolar zegt in de publiciteit afspraken met ons te hebben gemaakt over een alternatieve locatie en een jaarlijkse bijdrage van 2500 euro als wij meerkosten hebben. Wij weten alleen van niets. Er is helemaal geen alternatieve locatie,’’ zegt voorzitter Gerard Lokate.

Achterhoek