Smeekbede bewoners Tramstraat Lochem wordt deels verhoord

LOCHEM - Een deel van de wensen van bewoners van de Tramstraat in Lochem komt uit. De gemeente neemt volgend jaar diverse maatregelen om de veiligheid op deze invalsweg te verbeteren.

Bewoners dringen al enige tijd bij de gemeente aan op actie. Verkeer rijdt volgens hen te hard, het is moeilijk om de weg over te steken, er is weinig ruimte voor voetgangers en vrachtverkeer zorgt 's nachts voor geluidsoverlast. Op basis van de klachten heeft de gemeente eerder al mogelijke maatregelen in kaart gebracht.

Een zogeheten plateau (verhoging) zou de oversteek ter hoogte van de Mauritsweg enKoedijk kunnen verbeteren. Ook is de belijning van de fietsstroken op de weg bijna onzichtbaar door slijtage. Opheffen van enkele parkeerplaatsen maakt het mogelijk om het trottoir te verbreden.

De gemeente becijferde eerder dat een en ander zo'n 50.000 euro kost. Die investering moest aanvankelijk worden afgewogen tegen verkeersmaatregelen die elders in de gemeente op de rol staan. Na een nieuwe berekening is er echter toch geld om al volgend jaar aan de slag te gaan op de Tramstraat. De gemeenteraad moet er nog wel mee instemmen.

Achterhoek