Volledig scherm
Foto ter illustratie. © stock.xchng

Snel duidelijkheid over vervolging Lochemse 'ponypletters'

HAARLEM/LOCHEM - Een man en een vrouw uit Lochem horen binnenkort of zij worden vervolgd voor hun betrokkenheid bij de zogeheten ponypletfilmpjes die een paar jaar geleden opdoken. Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek na ruim drie jaar afgerond.

De ponypletfilmpjes doken medio 2013 op internet op en zorgden voor veel ophef. In een van de filmpjes was bijvoorbeeld te zien hoe een zwaarlijvige vrouw met een zweep op een kleine shetlandpony zat. Het dier zakte door z'n hoeven onder het gewicht van de in het zwart geklede vrouw. Daarna rookte zij voldaan een sigaret. De video dook in de zomer van 2013 op. Toen was het filmpje al jaren oud. Er stak een storm van protest op toen het filmpje breed verspreid werd via internet. Onder meer een corpulente Lochemse dame werd herkend. De vrouw en haar echtpaar meldden zich destijds bij de politie. De politie hield toen ook de eigenaar van het videoproductiebedrijf uit Alkmaar aan, evenals enkele andere betrokken uit Noord-Holland. De video's zouden in die regio zijn gemaakt.

Het onderzoek naar de achtergrond heeft daarna ruim drie jaar geduurd. Het OM heeft dat nu afgerond, bevestigt woordvoerder Natasja Keijzer van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. De vraag of onder andere de Lochemers worden vervolgd wordt nog dit jaar beantwoord. Dat wordt eerst met betrokkenen besproken.

hard double Pony riding

Achterhoek