Volledig scherm
N348 © Taina Monteiro

Snelheid op weg Eefde-Gorssel blijft tachtig

EEFDE/GORSSEL De maximumsnelheid op de weg tussen Eefde en Gorssel blijft voorlopig tachtig kilometer per uur.

Een pleidooi om de snelheid te verlagen kon woensdag in Provinciale Staten van Gelderland niet rekenen op een meerderheid.

Onderwerp van gesprek was de herinrichting van twee kruispunten in Eefde en Gorssel. De gewenste maximumsnelheid op dit tracé van de N348 leverde evenwel de meeste discussie op. De afgelopen tijd hebben omwonenden en de gemeenteraad van Lochem gepleit voor snelheidsverlaging. Gedeputeerde Staten en de gemeente Zutphen willen de snelheid juist houden zoals die nu is.

De PVV wilde gehoor geven aan de wens van omwonenden en de snelheid tussen Gorssel en Eefde terugbrengen naar zestig. Daar was echter geen meerderheid voor. De herinrichting van de kruispunten bij Eefde en Gorssel (bij Quatre Bras) gaat wel door. Een meerderheid vindt dat er bij de verdere uitwerking van de plannen oog moet zijn voor de zorgen van omwonenden, zonder dat daarbij al concrete oplossingen zijn vastgelegd. Zo moet onder meer verschillende snelheidsregimes, bebording en doorstroming worden overwogen. Ook is verantwoordelijk gedeputeerde Conny Bieze op pad gestuurd met de opdracht om een proef te gaan doen door ergens op een provinciale weg de snelheid te verlagen naar zestig kilometer en het effect daarvan te meten. Het is echter niet gezegd dat die proef op de weg tussen Eefde en Gorssel wordt gehouden.

Achterhoek