Spinnenprimeur in Lochemse caravan: ‘Toen ik wist om welke soort het ging, kreeg ik de kriebels’

Nederland is voor even in de ban van de achtpotigen, na alle ophef van vorige week rondom de opmars van de valse wolfspin. Inmiddels heeft een nieuwe - nogal afschrikwekkende - exoot pootjes gezet op Nederlandse bodem. Lochem heeft die spinnenprimeur, waar Leon Beek (74) medio augustus nietsvermoedend een blik wierp op het opstapbankje van zijn caravan.

6 reacties

 • Sander Schenau

  3 maanden geleden
  Als er meer spinnen bij komen denk ik dat het beter is de deuren en ramen dicht te houden. Angstaanjagende beesten zijn het.
 • Anoniem

  3 maanden geleden
  Tjong tjonge hebben jullie nou niks anders te doen dan iedereen de stuipen op het lijf te jagen van zo.n onschuldig spinnetje, dat iedereen tegen woordig een mening heeft ala, maar houd dat voor je eigen, of nog beter ga werken of doe iets wat je nuttig maakt, ipv dat stom gelul hier op social media. Toon Vinks
 • linda rus-hartland

  3 maanden geleden
  Wat een dom gedoe weer ! Sorry hoor - maar hij probeert hem te vangen met een dikke handschoen aan en het beestje trok zich terug… NIET agressief dus ! Het is gevaarlijker om een avondje uit te gaan in een van onze steden dan leven met zo’n spin. En ja, natuurlijk zijn er sommige mensen allergisch - maar dan nog. Na 30 jaar geleefd te hebben met allerlei potentieel dodelijke dieren (in de bossen van Australië) , weet ik wel dat de mens het meest dodelijke dier op aarde is.
 • Marco Wassink

  3 maanden geleden
  Nou Sander, als zo'n spin precies op je bolle Ring doorbell lens zit en je kijkt op je camera binnen dan denk je, sodeknetter, ik doe de deur niet open want dan lijkt het wel een Stephen King monster 😂😁
 • L.B. Hubeek

  3 maanden geleden
  Hè ? Ongevaarlijk ? Als je een allergische reactie ondergaat met hevige pijn op de verkeerde plek op je lichaam, dan is dat kleine monster voor mij : Gevaarlijk !