Volledig scherm
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. © ANP

Staatssecretaris meldt in Lochem: 50 miljoen extra voor veiliger overwegen

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft vandaag na afloop van een werkbezoek aan de gemeente Lochem bekendgemaakt dat zij 50 miljoen euro extra uittrekt voor het verder beveiligen van de Nederlandse overwegen. Dit geld is bestemd voor het beveiligen van de meest risicovolle spoorovergangen en de aanpak van overwegen op particulier terrein.

Volgens de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat is een onbeveiligde overweg op de toegangsweg van een erf niet meer van deze tijd. Zij gaf aan dat de overheid er alles aan doet nu ook deze meer risicovolle en onbeveiligde overwegen naar een woning of bedrijf op een kosteneffectieve en innovatieve manier aan te pakken.

Compliment

In Lochem zijn binnenkort acht overwegen aan de beurt. In haar dankwoord deelde Van Veldhoven een compliment uit aan omwonenden van deze overwegen, de gemeente Lochem en spoorbeheerder ProRail, die volgens haar hard hebben gewerkt om dit alles te kunnen realiseren. 

De extra impuls van 50 miljoen euro komt mede voort uit een motie van Tweede Kamerlid Van der Graaf (CU). Van der Graaf riep  eind 2017 op een inventarisatie en risicoanalyse te maken van de nog bestaande Niet Automatisch Beveiligde Overwegen.

Achterhoek