In de gemeente Lochem wordt geprobeerd om bedrijven laadpalen op hun terrein te laten plaatsen. Woensdagavond is er een informatie-avond over dit onderwerp in Eefde.
Volledig scherm
PREMIUM
In de gemeente Lochem wordt geprobeerd om bedrijven laadpalen op hun terrein te laten plaatsen. Woensdagavond is er een informatie-avond over dit onderwerp in Eefde. © Foto archief

Tientallen laadpalen erbij dit jaar in Lochem

 Aan het eind van het jaar moeten er in Lochem zeker dertig tot veertig extra laadpalen zijn. Op dit moment kent de gemeente Lochem zo’n 12 laadpalen die op grond van de gemeente of de provincie staan. De nieuwe laadpalen moeten bij bedrijven komen te staan. Onlangs is in het kader van de nieuwe laadpalenactie de eerste laadpaal geplaatst bij restaurant De Sluis in Eefde.

Bart Dik en Yvonne Nieuwpoort zijn momenteel ingehuurd door Elektrip (een onderdeel van energiecoöperatie LochemEnergie) om bedrijven over de streep te trekken om een laadpaal te plaatsen. Voor de zomer denkt Bart Dik zo’n 10 tot 15 bedrijven gestrikt te hebben voor de actie. ,,En we verwachten dat het dan ook snel kan gaan. Als één schaap over de dam is. Ondernemers spreken elkaar en we verwachten dat de bal dan snel gat rollen’’, zegt Dik.

  1. Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’
    PREMIUM

    Speciale zorghotels in Apeldoorn en Almen voor (corona)patiënten: ‘Druk op acute zorg moet afnemen’

    In Apeldoorn en Almen worden op de oude locatie van het Julianaziekenhuis en hotel Ehzerwold tijdelijk twee zorghotels geopend. In Almen is plek voor coronapatiënten en mensen die palliatieve nodig hebben. In Apeldoorn kunnen coronapatiënten uit het ziekenhuis terecht die nog steeds zorg nodig hebben. Gezamenlijk bieden de hotels plek voor bijna 200 patiënten in Noord- en Oost-Gelderland.

Achterhoek