In de gemeente Lochem wordt geprobeerd om bedrijven laadpalen op hun terrein te laten plaatsen. Woensdagavond is er een informatie-avond over dit onderwerp in Eefde.
Volledig scherm
PREMIUM
In de gemeente Lochem wordt geprobeerd om bedrijven laadpalen op hun terrein te laten plaatsen. Woensdagavond is er een informatie-avond over dit onderwerp in Eefde. © Foto archief

Tientallen laadpalen erbij dit jaar in Lochem

 Aan het eind van het jaar moeten er in Lochem zeker dertig tot veertig extra laadpalen zijn. Op dit moment kent de gemeente Lochem zo’n 12 laadpalen die op grond van de gemeente of de provincie staan. De nieuwe laadpalen moeten bij bedrijven komen te staan. Onlangs is in het kader van de nieuwe laadpalenactie de eerste laadpaal geplaatst bij restaurant De Sluis in Eefde.

 1. Nipte raadsmeerderheid aan de horizon voor Barchemse natuurbegraafplaats
  PREMIUM

  Nipte raadsmeer­der­heid aan de horizon voor Barchemse natuurbe­graaf­plaats

  Er tekent zich vooralsnog een krappe meerderheid in de Lochemse gemeenteraad af voor de bestemmingsplanwijziging die de natuurbegraafplaats Juliet op Landgoed de Kalenberg in Barchem mogelijk moet maken. Toch zal er nog een debat plaatsvinden. Alle partijen erkennen dat de eigenaar van het landgoed alle procedures correct heeft doorlopen, maar het felle doch plotseling opgelaaide protest van omwonenden zaait twijfel in de raad.
 1. Video van de Dag | Zit er ineens een alligator bij je voordeur... ‘Ga weg daar!’ ‘Ik heb een geweer’
  Play

  Video van de Dag | Zit er ineens een alligator bij je voordeur... ‘Ga weg daar!’ ‘Ik heb een geweer’

  5 mei
 2. Say yes to de bruidsjurken bij de kringloop: gloednieuw voor een prikkie
  Play

  Say yes to de bruidsjur­ken bij de kringloop: gloednieuw voor een prikkie

Achterhoek