Bij een boerderij aan de Wiersserbroekweg in het buitengebied van Barchem is vanavond een trekker met aanhangwagen door brand verwoest.
Volledig scherm
Bij een boerderij aan de Wiersserbroekweg in het buitengebied van Barchem is vanavond een trekker met aanhangwagen door brand verwoest. © GinoPress

Trekker door brand verwoest op boerenerf in Barchem

De brandweer had vanavond de handen vol aan een brand op een boerenerf in Barchem. Aan de Wiersserbroekweg zijn een trekker en aanhangwagen door de vlammenzee volledig verwoest.

 1. Nieuw materiaal van Achterhoekse schrijver Hendrik Willem Heuvel brengt een eeuw later nieuwe verbanden aan het licht
  PREMIUM

  Nieuw materiaal van Achterhoek­se schrijver Hendrik Willem Heuvel brengt een eeuw later nieuwe verbanden aan het licht

  Het tweede boek met onbekend werk van de Achterhoekse schrijver en onderwijzer Hendrik Willem Heuvel (1864-1926) wordt binnenkort gepubliceerd en heet Weg van Oolde. Heuvel is bekend van zijn boek Het Oud-Achterhoeksche Boerenleven, het gehele jaar rond. Hierin beschrijft hij het idyllische boerenleven uit de Achterhoek van een eeuw geleden, met de dagelijkse gewoonten, werkwijzen en feesten.
 2. Lochem maakt zoeklocaties voor 1300 nieuwe huizen bekend, inwoners mogen ook meepraten
  PREMIUM

  Lochem maakt zoekloca­ties voor 1300 nieuwe huizen bekend, inwoners mogen ook meepraten

  Lochem wil tot en met 2030 1300 nieuwe woningen bouwen in zijn dorpskernen. Sinds vandaag zijn de zoeklocaties voor nieuwbouwwoningen bekend. In sommige gevallen zal groen in het buitengebied opgeofferd moeten worden om het woningentekort op te lossen. Al wordt er ook gekeken naar het ombouwen van bestaande gebouwen naar nieuwe woningen. Inwoners kunnen eind deze maand en in september inspreken tijdens fysieke informatieavonden.

Achterhoek