Rob de Winter (rechts) en Hans Tabak van de Stichting Gorsselse Zwembaden.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob de Winter (rechts) en Hans Tabak van de Stichting Gorsselse Zwembaden. © Arjan Gotink

Twee gloednieuwe zwembaden in gemeente Lochem? ‘We gaan tot het gaatje om daarvoor te strijden’

Gaan de uitkomsten van een nieuw, onafhankelijk onderzoek eindelijk duidelijkheid bieden over de toekomst van twee Lochemse buitenzwembaden? Wat betreft de Stichting Gorsselse Zwembaden wel. Zij pleit voor twee gloednieuwe baden in Gorssel en Almen. ,,Maar we moeten nog wel met de gemeente in gesprek”, zegt bestuurslid Rob de Winter.

 1. ‘Mister spinning’ Nico Pluim gaf duizenden lessen in Laren: ‘Ik denk stiekem al aan de 5000ste les’
  PREMIUM

  ‘Mister spinning’ Nico Pluim gaf duizenden lessen in Laren: ‘Ik denk stiekem al aan de 5000ste les’

  Wie in Laren aan spinning denkt, denkt aan Nico Pluim. Hoe kan het ook anders. De 61-jarige docent gaf donderdagavond zijn 4000ste les bij Fitness Factory. Een prachtige mijlpaal, zo vindt hij zelf ook. Pluis gaat door zolang hij het leuk vindt, maar weet dat de hype voor spinning voorbij is. ,,Al trekt het gelukkig toch weer een beetje aan, nu corona achter ons ligt.”
 2. Voormalig Zutphense wethouder wordt directeur van gemeente Brummen: ‘Loop nooit weg voor moeilijke opgaven’
  PREMIUM
  1

  Voormalig Zutphense wethouder wordt directeur van gemeente Brummen: ‘Loop nooit weg voor moeilijke opgaven’

  In 2021 leek het alsof hij de deuren van het gemeentehuis definitief achter zich dichtsloeg, maar over twee maanden wandelt hij er toch weer vrolijk binnen. Harry Matser (61), voormalig wethouder in Zutphen, keert terug in de ambtenarij. Weliswaar in een andere rol én plek: vanaf april start hij als gemeentesecretaris, de hoogste ambtenaar in het gemeentehuis, in Brummen. ,,Ik ben niet iemand die heel principieel is.”