Volledig scherm
Door de botsingen ontstonden lange files op de A1 tussen Rijssen en Deventer. © News United/Jw Klein Horstman

Twee ongevallen op A1 richting Deventer: kilometers file

updateTwee ongevallen in korte tijd vanochtend veroorzaakten files op de A1 richting Deventer. Eerst kwamen tijdens de ochtendspits tussen Rijssen en Lochem twee voertuigen met elkaar in botsing en niet veel later gebeurde er iets verderop richting Deventer bij de afrit Markelo een tweede ongeval. De linkerrijstrook werd afgesloten.

De vertraging tussen afrit Markelo en Bathmen, waar zo'n zes kilometer file ontstond, liep op tot ruim een kwartier. Twee voertuigen kwamen op de snelweg met elkaar in botsing. Beide zwaar beschadigde auto's moesten worden afgesleept.

Eerder ongeval

Bij het eerdere ongeval bij Rijssen botste een auto achterop een ander voertuig. De hulpdiensten sloten twee rijstroken af, de vertraging voor automobilisten in de richting van Hengelo naar Apeldoorn liep op tot ruim een half uur. Aan het eind van de ochtend was de stremming voorbij.

Een vrouw die bij het eerste ongeval betrokken was, is nagekeken door ambulancepersoneel. Zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto's konden op eigen kracht verder rijden.

Achterhoek