Volledig scherm
N348 © Taina Monteiro

Twist over snelheid weg Eefde-Gorssel naar climax

EEFDE/GORSSEL De maximumsnelheid op de N348 tussen Eefde en Gorssel moet echt omlaag. Die oproep deden diverse omwonenden en de Lochemse politiek woensdagavond tijdens een hoorzitting in Gorssel.

De provincie Gelderland is al jaren bezig met plannen om gevaarlijke punten op de N348 te verbeteren. Dat betreft kruispunten in Gorssel (Zutphenseweg-Quatre Brasweg-Flierderweg) en Eefde (kruispunt Zutphenseweg-Jodendijk-Scheuterdijk).

Woensdag konden betrokkenen voor de laatste keer hun punt maken, voordat provinciale staten in november een besluit nemen over de te treffen maatregelen. In horecagelegenheid Loetje in Gorssel meldden zich tien insprekers. De rode draad in vrijwel alle betogen was om de maximumsnelheid te verlagen naar vijftig of zestig kilometer per uur. Wethouder René Sueters van de gemeente Zutphen was de enige vreemde eend in de bijt. Hij pleitte namelijk voor behoud van de maximumsnelheid van tachtig kilometer per uur, met het oog op de bereikbaarheid van Zutphen. Boegeroep was zijn deel.

De aanwezige provinciale politici, die 's middags een kijkje hadden genomen bij de kruispunten, nemen in november een besluit.

Achterhoek