Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

Uitstekende generale De Toekomst

LOCHEM/HILVERSUM - De Tafeltennissers van de Toekomst hebben in de derde divisie een maximale overwinning geboekt op Hilversum 5 (10-0). Daarmee verzekerde de ploeg zich niet alleen haast van de derde plaats in poule B, maar kende het ook een uitstekende generale repetitie voor het treffen met de Amsterdamse titelfavoriet Tempo Team 2.

Frank Bruggeman wil er echter alles aan doen om daadwerkelijk kampioen te worden, nu dat theoretisch nog zeer tot de mogelijkheden behoort, maar de opgave volgende week is alles behalve eenvoudig. "We kunnen er daar ook zomaar met 10-0 of 9-1 af gaan. Tempo Team heeft twee oud eerste divisiespelers, wat een enorm niveauverschil is. We zullen enorm boven onszelf moeten uitstijgen willen we daar winnen. Dan moet het zelfs nog een stuk beter als vandaag," aldus Bruggeman. Bij het tafeltennis levert elke gewonnen partij, waarvan er tien worden gespeeld in een competitiewedstrijd, een punt op in de stand.

Goede vorm
In de thuiswedstrijd tegen Hilversum zaterdagmiddag kwam De Toekomst, verder spelend met Marten Adolfsen en Rutger Carelse, geen enkel moment in de problemen. Op één wedstrijd na werden zelfs alle wedstrijden in straight games, drie tegen nul, gewonnen. Bij De Toekomst ontbrak ook nog de in vorm zijnde Gerben Otten, die nog maar één singlepartij van zijn negen individuele optredens dit seizoen verloor. "Hij wilde klussen vandaag, maar hij gaat volgende week sowieso spelen. Gerben is namelijk zeer goed in vorm. Wie de andere twee spelers zijn die gaan spelen moeten we nog overleggen. Ik ben de enige die nog niet langs de kant heeft gezeten," aldus Bruggeman.

De tussenstand
De Toekomst staat nu op drie gewonnen en één verloren duel, met een puntentotaal van 31. Het gat met de nummer vier De Brug lijkt met een verschil van 18 punten definitief geslagen. "De derde plek moeten we nu gewoon halen. Als we derde worden is dat goed. Als we tweede worden is dat ontzettend goed, en dat we überhaupt nog kans maken op het kampioenschap is heel lekker na het slechte seizoen afgelopen voorjaar, waarin we bijna degradeerden uit de derde divisie," aldus Bruggeman. Volgende week moet dus blijken of de titelkansen en daarbij horende promotie naar de tweede divisie daadwerkelijk reëel zijn.

Toekomst
De Tafeltennissers van de Toekomst hebben in de derde divisie een maximale overwinning geboekt op Hilversum 5 (10-0). Daarmee verzekerde de ploeg zich niet alleen haast van de derde plaats in poule B, maar kende het ook een uitstekende generale repetitie voor het treffen met de Amsterdamse titelfavoriet Tempo Team 2. De achterstand van Lochemse nummer twee is een slechts een punt.

3B: De Toekomst - Hilversum 5: 10-0. Winstpartijen Lochem, singles: Marten Adolfsen 3, Rutger Carelse 3 en Frank Bruggeman 3. Dubbelspel: Carelse/Bruggeman.

Achterhoek