Volledig scherm
Hennie van der Most. © Tom van Dijke

Update | Albanees (44) aangehouden bij villa ondernemer Van der Most

GORSSEL - Bij de villa van Hennie van der Most in Gorssel is zaterdagavond een verdachte aangehouden na een poging tot inbraak. De politie heeft ook nog gezocht naar een tweede verdachte. Hierbij is een politiehelikopter ingezet.


De poging tot inbraak werd rond 21.00 uur opgemerkt door Van der Most zelf. Twee mannen zouden rondom zijn huis hebben gelopen, waarna lampen oplichtten. Van der Most woont in een groot pand aan de Zutphenseweg (N348). "We hebben meteen de politie gebeld en ze vervolgens een beetje in de gaten gehouden", zegt de bekende ondernemer. "Ze liepen aan de ramen te voelen, maar alles zat afgesloten."
Politiehelikopter
De gealarmeerde politie ging met eenheden vanuit Lochem, Deventer en Zutphen ter plaatse. Ook hondengeleiders en een politiehelikopter werden ingezet om het perceel en de omliggende bossen te doorzoeken. Alleen al het terrein van Van der Most zelf beslaat enkele hectaren. Na een korte zoektocht kon een verdachte worden aangehouden. De man, een 44-jarige Albanees, zat verstopt in het bos en is overgebracht naar het cellencomplex in Doetinchem.
Vierde keer
Volgens Van der Most was dit al de vierde keer dat bij hem is geprobeerd in te breken. "Eén keer eerder is het ze wel gelukt. Toen was het ook meteen goed raak en hebben ze werkelijk van alles meegenomen. Waarom ze hier telkens terugkomen is voor mij een raadsel. Zo veel valt hier eigenlijk niet te halen."
Van der Most, tevens raadslid in Lochem, complimenteert de politie. "Ze hebben goed hun best gedaan", zegt hij over de vangst van één van de verdachten. Een tweede verdachte wist te ontkomen.
Van der Most is vooral bekend van het opkopen van oude bedrijfspanden die hij daarna ombouwt tot horeca- en amusementsgelegenheden. Zo bouwde hij de watertoren de Lichtmis om tot De Koperen Hoogte met daarin een draaiend restaurant en grand-café.
Volledig scherm
© ANP - Oudenaarden, Ed
Volledig scherm
Hennie van der Most. © ANP/Vincent Jannink

Achterhoek