Volledig scherm
Microbe ontdekt in Twentekanaal © Gino Press

Update | Politie uren op zoek naar vrouw in Twentekanaal

EEFDE - De politie is zowel op het Twentekanaal als bij de Eefse Beek in Eefde op zoek naar een vermiste vrouw uit Zutphen. De zoekactie werd maandagmorgen rond 8.40 uur opgestart. Daarbij werd ook met politiehonden en een politiehelikopter gezocht De vrouw is nog niet gevonden. De sluis bij Eefde was in verband met de zoekactie tot 13.00 uur dicht voor de scheepvaart. De zoekactie op het water is gestaakt.

De politie kon verder nog niets zeggen over de achtergronden van de vermissing. Onze verslaggever ter plekke constateerde dat er behalve in het Twentekanaal ook gezocht werd bij de Eefse Beek. Deze komt bij Eefde uit op het Twentekanaal. Hij zag agenten met politiehonden langs de beek staan.

In verband met de zoekactie werd de sluis bij Eefde een aantal uren afgesloten voor de scheepvaart. De sluis ging om 13.00 uur weer open. Door de afsluiting van de sluis lagen in totaal 30 schepen te wachten om door te kunnen varen. Dat meldde Klaske Koopmans van Rijkswaterstaat.

Volgens eerdere en onbevestigde berichten is de politie op zoek naar een vrouw uit Zutphen. Haar auto zou bij de sluis in Eefde gevonden zijn. De vrouw werd daar op camerabeelden gespot. Ruim drie uur later is zij nog steeds niet gevonden.

Achterhoek