Volledig scherm
Hennie van der Most. © Tom van Dijke

Van der Most vervolgd voor gerotzooi

ALMELO/SCHUINESLOOT - Voor de bekende ondernemer Hennie van der Most (64) is de week deze maandagmorgen begonnen met een strafzaak, voor drie rechters. Het Openbaar Ministerie vervolgt de (oud)eigenaar van onder andere Preston Palace in Almelo, speelstad Oranje en Kernwunderwasserland in Kalkar voor het overtreden van allerlei regels rond zijn bedrijf in Schuinesloot, gemeente Hardenberg.

De sloopkoning schittert zelf door afwezigheid voor de rechtbank. Advocate Shirley Geeraths verdedigt zijn belangen. De strafzaak diende eerder voor de politierechter in Zwolle maar is verwezen naar de meervoudige strafkamer in Almelo.

Vergunning
Rond het bedrijfsterrein zou Van der Most aarden wallen hebben aangelegd en bouw- en sloopafval hebben opgeslagen, zonder deugdelijke vergunningen. Volgens de dagvaarding sloeg Van der Most daar grond van onbekende kwaliteit op, oude metalen, auto-onderdelen en asbesthoudende grond. Ook zou hij gevaarlijke afvalstoffen hebben ingezameld, zonder vergunning en zou hij bouw- en sloopafval hebben bewerkt met een mobiele puinbreker.

Achterhoek