Volledig scherm
Ger Visser jr is uitgeweken naar Monaco. © Thinkstock

Van fraude verdachte paardenman Ger Visser jr. overleeft in Monaco

GORSSEL / MONACO - Paardenman Ger Visser jr. (34), van Stal Eurocommerce, is uitgeweken naar Monaco. Hij wist niet of hij de spanningen rond het onderzoek en het proces over faillissementsfraude anders wel zou trekken. ,,Het is zo zwaar en heftig allemaal”, verzuchtte hij vandaag voor de rechtbank in Almelo. Het was de derde dag van het proces waarin hij, zijn vader, moeder en zus terecht staan op verdenking van fraude rond het faillissement van Eurocommerce in 2012.

Een uitkering heeft Visser jr. niet en solliciteren doet hij ook niet. Daar staat zijn hoofd nu niet naar. Hij wil het liefst weer ‘iets voor zichzelf’ doen en wordt tot die tijd in het peperdure stadstaatje onderhouden door ‘kennissen en familie’.

Visser junior wordt er van verdacht dat hij zijn vader in het zicht van een faillissement hielp tientallen miljoenen euro’s te onttrekken aan de boedel van vastgoedbedrijf Eurocommerce. Hij kreeg de Stal Eurocommerce op zijn naam gezet voor veel minder dan de werkelijke waarde, zo luidt de beschuldiging. Daarbij werd ook een schuld van 38 miljoen euro aan Eurocommerce weggepoetst. Daarmee zouden de schuldeisers in het uiteindelijke faillissement zijn benadeeld.

Geen verstand
Tijdens de zitting zei junior geen verstand te hebben van financiële zaken. Hij had er geen verklaring voor dat hij 132 paarden kon overnemen voor 4,7 miljoen euro, terwijl 91 daarvan bij verkoop 17 miljoen euro opleverden. ,,De taxaties zijn naar eer en geweten gedaan. Op basis van doktersverklaringen, leeftijd en prestaties. Het is moeilijk om een waarde aan een paard te hangen. Het is de slachtprijs van 80 cent per kilo plus nog wat. Intussen is een aantal paarden meer waard geworden”, aldus Visser jr.

De beschuldiging dat hij na de dood van het paard Singapore een verkoop van het dier aan zijn vader in scene had gezet om een overboeking van 600.000 euro te verantwoorden wees hij van de hand. Voor andere overboekingen naar de rekening van de stal tot een totaal van 165.000 euro had hij geen verklaring.

Wegsluizing
Morgen gaat het proces verder met een zitting waarin zijn zus Kristel Visser (31) terecht staat. Zij wordt er van verdacht te hebben meegewerkt aan het wegsluizen van geld en goederen uit de boedel van Eurocommerce door hotel-restaurant De Roskam voor 1 euro te accepteren. Daarbij zou een vordering van 4,9 miljoen euro van Eurocommerce Holding op De Roskam zijn doorgehaald.

Achterhoek