De Reudinkbrug in het noorden van Lochem, vlak bij de fabriek van FrieslandCampina.
Volledig scherm
PREMIUM
De Reudinkbrug in het noorden van Lochem, vlak bij de fabriek van FrieslandCampina. © Arjan Gotink

Veelge­bruik­te brug in Lochem is in ‘zeer slechte staat’: niet stilstaan op de brug

Zwaar verkeer dat het centrum van Lochem wil bereiken, mag niet meer over de veelgebruikte brug over rivier de Berkel bij de Graaf Ottoweg. Er zou sprake zijn van zowel beton- als wapeningsschade aan de constructie van de oversteek, door overbelasting. Of de brug geheel vervangen moet worden of kan worden opgeknapt, is nog niet duidelijk.

11 reacties

 • A. Verkerk

  2 maanden geleden
  Niet stilstaan op deze brug tijdens de spits, dat lijkt mij heel lastig worden! Gemeente Lochem, hoe gaat u dat organiseren? En mocht het onverhoopt fout gaan, betaalt u alle schade? Mij zien ze daar niet meer!
 • Eric van de Bospoort

  2 maanden geleden
  Ongelofelijk, wat een talent voor planning en inzicht. Net gerenoveerd en nu al vrachtverkeer gestuurd over de aanstaande 30 km zone? Wellucht wat tempo bij bde rondweg en nu tijdelijk versterken ?
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Dit is een wereldwijd probleem. Door het al maar toenemende en zwaardere verkeer, raken veel zeker wat oudere bruggen overbelast. Zo snel mogelijk een plan van aanpak opstellen.
 • PMH Fijn

  2 maanden geleden
  “Niet stilstaan op de brug” ?? Afsluiten dus!! Als er iets onverwachts gebeurd en er ontstaat file dan loop je dus en verhoogt risico op overlijden omdat de brug niet te vertrouwen is?
 • E Berg

  2 maanden geleden
  Ik denk dat dit niet de enige brug zal zijn die aan vervanging toe is. Als je soms ook ziet groot en zwaar sommige vrachtauto's beladen zijn. En hoeveel verkeer er over gaat. In heel Nederland is dit volgens mij een probleem aan het worden.
 1. Kunstgras dat bijna culinair klinkt: FC Zutphen speelt (straks) op een bedje van kurk met gemalen olijfpit
  PREMIUM
  Met video
  2

  Kunstgras dat bijna culinair klinkt: FC Zutphen speelt (straks) op een bedje van kurk met gemalen olijfpit

  Voetbalclub FC Zutphen strooit geen gemalen autobanden meer op het kunstgras, maar gaat spelen op kurk met olijfpit. Het klinkt culinair, maar het is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van kunstgras. De zwarte rubberkorrels zullen op termijn om milieuredenen verboden worden. De nu soms al gebruikte kurkkorrel blijkt niet goed genoeg. Dus FC Zutphen doet er een ingrediëntje bij.
  Zutphen