Volledig scherm
Er is her en der sprake van een oerwoud aan verkeersborden in Lochem. De gemeente gaat het mes zetten in overbodige borden en kapotte borden worden vervangen of opgeknapt. © Fotoarchief/Jan Houwers

Verkeersborden weg uit
Lochems buitengebied

De gemeente Lochem gaat verder met het saneren van het aantal verkeersborden. Onnodige borden worden verwijderd, foutieve borden worden aangepast en borden met onvoldoende reflectie of beschadigingen worden vervangen. In totaal worden er in gebied buiten de bebouwde kom van Lochem, Barchem, Laren, Almen en Harfsen 175 borden gesaneerd.

In de loop der jaren is een veelvoud aan verkeersborden in de gemeente Lochem ontstaan door onvoldoende beheer van de verkeersborden, schrijft de gemeente zelf. Daardoor vallen de belangrijkste borden volgens de gemeente niet meer op. Door middel van een sanering van de verkeersborden wil Lochem tot een minimum aan borden komen.

Stapsgewijs

In 2016-2017 heeft de gemeente Lochem alle 12000 verkeersborden in de gemeente in kaart gebracht. Er staan volgens de gemeente ongeveer duizend overbodige verkeersborden. Stapsgewijs wordt het probleem aangepakt. Eerder dit jaar is er al een start gemaakt met het verwijderen en opknappen van de borden in Lochem-stad. Daar ging het om 353 verkeersborden.

Helder

Eerder al gaf voorzitter Gerard Spil van Veilig Verkeer Nederland afdeling Lochem te kennen blij te zijn met de actie van de gemeente Lochem. Het was volgens Van Til hoognodig. ,,Het moet vooral helder zijn. Borden moeten duidelijk aangeven wat er van een weggebruiker wordt verwacht’’, aldus Spil. 

Achterhoek