Volledig scherm
Microbe ontdekt in Twentekanaal © Gino Press

Vermiste vrouw Twentekanaal terecht

EEFDE - De vermiste vrouw uit Zutphen die maandag gezocht werd in Eefde is levend terecht. De politie zocht haar zowel op het Twentekanaal als bij de Eefse Beek in Eefde. De zoekactie werd maandagmorgen rond 8.40 uur opgestart. Daarbij werd ook met politiehonden en een politiehelikopter gezocht.

De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Maandag werd er urenlang naar haar gezocht bij de sluis in Eefde. De vrouw werd sinds zondagavond vermist. Het spoor leidde naar de omgeving van de sluis in Eefde. Ze was volgens de politie op camerabeelden bij de sluis gezien en ook haar auto stond daar in de buurt. De politie zocht maandag vanaf het moment dat het licht werd urenlang op het water met boten. Ook werden er speurhonden en een politiehelikopter ingezet. De zoektocht leverde echter niets op. Rond 13 uur werden de politieboten, waarvan er een was uitgerust met sonarapparatuur, uit het water gehaald. Later in de middag meldde de politie dat de vrouw terecht is.

In verband met de zoektocht was de sluis in Eefde gesloten. Rond 13.15 uur ging de sluis weer open voor scheepvaart. Op dat moment lagen er zo’n dertig schepen te wachten om geschut te worden. Behalve het Twentekanaal speurden agenten ook de Eefse Beek af. Die beek mondt uit in het Twentekanaal. Ook aanpalende bosschages werden uitgekamd.

Politiewoordvoerder Petra Rijnten wil niets kwijt over de precieze locatie, de personalia, de omstandigheden waaronder de vrouw werd aangetroffen en door wie zij is gevonden. ,,Naar omstandigheden maakt ze het redelijk goed. Meer willen we er niet over mededelen.’’

Achterhoek