Volledig scherm

'Vierakker' baalt van actie site GeenStijl

VIERAKKER - De verkiezing Mooiste Kerk van Nederland kan voor de Vierakkerse Willibrorduskerk wel eens op een sof uitdraaien. Sinds de website GeenStijl.nl haar achterban heeft opgeroepen een stem uit te brengen op de Bantsiliek in Bant (Flevoland) gaat deze kerk met meer dan de helft van de stemmen (52 procent donderdagmiddag) ruim aan kop.

 1. Handel in paarden valt ineens stil door brexit: ‘We proberen ons niet te veel zorgen te maken’
  PREMIUM

  Handel in paarden valt ineens stil door brexit: ‘We proberen ons niet te veel zorgen te maken’

  De paardenhandel met Engeland staat door de brexit op scherp. Zomaar even paarden het Kanaal oversturen gaat nog wel. Maar terug – van Engeland naar het Europese vasteland – is een stuk lastiger. De prijzen voor een paard verdubbelen of verdrievoudigen gemakkelijk door alle extra EU-regels. ,,U kunt bedenken wat dat met de markt doet”, zegt Harold Zoet, paardentransporteur uit Wezep en bestuurslid van landbouworganisatie LTO Noord.
 2. Grootschalig protest in Klein Dochteren tegen komst van dierenpark MicroMania: ‘Pretpark voor dierenleed’
  PREMIUM

  Grootscha­lig protest in Klein Dochteren tegen komst van dierenpark MicroMania: ‘Pretpark voor dierenleed’

  Omwonenden protesteren massaal tegen de komst van MicroMania naar Klein Dochteren. Er zijn inmiddels meer dan 200 handtekeningen tegen de komst van het dierenpark verzameld. De vele te verwachten bezoekers zullen voor onveilige verkeerssituaties op de nabijgelegen Zutphenseweg zorgen, zo wordt ter plaatse gevreesd. Daarnaast is er het principiële bezwaar tegen dierentuinen, omdat die niet meer van deze tijd zouden zijn.
 1. Video van de Dag | Ben je jouw bureaubaantje zat? Word kamelenmelker! video

  Video van de Dag | Ben je jouw bureaubaan­tje zat? Word kamelenmel­ker!

  22:11
 2. Samenvatting | Willem II - PEC Zwolle
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Willem II - PEC Zwolle

  22:26

Achterhoek