Volledig scherm

'Vierakker' baalt van actie site GeenStijl

VIERAKKER - De verkiezing Mooiste Kerk van Nederland kan voor de Vierakkerse Willibrorduskerk wel eens op een sof uitdraaien. Sinds de website GeenStijl.nl haar achterban heeft opgeroepen een stem uit te brengen op de Bantsiliek in Bant (Flevoland) gaat deze kerk met meer dan de helft van de stemmen (52 procent donderdagmiddag) ruim aan kop.

Voor het stemadvies van GeenStijl stond de Willibrorduskerk er nog goed voor, terwijl de Bantsiliek aanvankelijk niet meer dan 3 procent van de stemmen kreeg.

De Willibrorduskerk is bij het NCRV-radioprogramma Plaza als Gelderlands mooiste Godshuis geëindigd en moet nu concurreren met kerken uit de andere provincies om bij de laatste drie te eindigen. Een vakjury stelt komende zondag vast welke van de drie overgebleven kerken de 'mooiste' van Nederland is. Op basis van de stand van donderdag gaan naast de Bantsiliek de kerken uit Oudenbosch (Brabant) en Obdam (Noord-Holland) door naar de finale. Woordvoerster Charlotte Bonga van de Willibrorduskerk hoopt dat het publiek in de eigen regio alsnog op de Vierakkerse kerk gaat stemmen. "We kunnen wat extra steun wel gebruiken."

De anti-establishment-site Geen- Stijl is berucht om het manipuleren van internetverkiezingen. Meerdere internetverkiezingen zijn de afgelopen jaren door het GeenStijl-publiek om zeep geholpen. Zo werd in 2005 Rachel Hazes gebombardeerd tot Nederlander van het Jaar. Stemmen voor de Mooiste Kerk van Nederland kan nog tot vanmiddag 12 uur via plaza.ncrv.nl/ncrv .

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Achterhoek